LMBT-ről, meleg könyvekről, olvasmányélményekről, a szivárványon túlról

Alternatív fülszöveg: Sally Rooney: Baráti beszélgetések

Sziasztok,

a mai rövid ajánlóban egy olyan könyvről fogok mesélni, aminek a megjelenését nagyon vártam, pedig nem tudtam, hogy LMBT könyv. Magyarországon nagyot robbant az írónő könyvhéten megjelent első regénye a Normális emberek, és én is nagyon szerettem, így nagyon megörültem, hogy ilyen hamar jön az újabb könyve. Erről lesz szó most:

covers_588804.jpgKét nő találkozik egy harmadikkal és az életük ettől gyökrestől fordul fel. Frances és Bobbi egyetemisták és spoken word versfelolvasásokat tartanak Frances verseivel. Bobbi elbűvölő lány, aki minden környezetben könnyen feltalálja magát, tudja hogyan kell viselkedni, és könnyen viszi a beszélgetéseket. Frances egy szegény lány, aki filléres gondokkal küzd, tele van bizonytalansággal, és azt sem igazán tudja, hogy mit kezdjen az életével egyetem után.

Egy fellépésük után találkoznak a sikeres harmincas fotóssal és íróval, Melissával, aki gazdag és ízléses környezetben él, a nemesi szalonokat idéző értelmiségi baráti közösséget tart fent, és a jóképű, de gátlásokkal teli Nick a férje. Nick és Frances között könnyen kialakul a szellemi közösség, amely megenged finom flörtöket, hogy aztán komolyabb érzelmekhez és nagy sérülésekhez vezessen.

A Normális emberek írója ismét egy diszfunkcionális kapcsolathoz nyúlt, a nyelve kiüresedett, a világ bizonytalanságát hordozó tónusával megragadta, hogy mennyire mások is ma azok a Baráti beszélgetések.

Hamarosan érkezem róla az értékeléssel, addig se feledd:

Könyvekkel a szivárványig!

Szilvió

Előző

Völgy Anna: Vigyázhatnál a szádra, Laurám!

Következő

Sally Rooney: Baráti beszélgetések

 1. mullerjacint

  Tetszik a könyv témája, jó látni mások szemszögéből a témát. Örülök,hogy rátaláltam a blogra.
  Ezoterikus könyveket nem olvasol? Esetleg, amiknek köze van a csillagjegyekhez, horoszkóphoz?

  Érdekes téma szerintem. Megszállott lettem pár hónapja, rátaláltam a kedvenc oldalamra
  http://www.astrohoroszkop.hu/ amióta itt nézem minden nap a horoszkópot nyitott lettem, hogy elkezdjek könyveket is olvasni a témában

 2. Szilvió

  @mullerjacint: Wow, az már mindenképpen király, ha rávezettet az olvasásra. 🙂
  Én sajnos nem tudok/igazából nem akarok időt szakítani az ezotériára, mert nem akarom még egy dologtól függetni magam, ezzel együtt megértem azt, akit ez lelkesít. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén