Sziasztok,

ma egy bejegyzés erejéig a japán képregények világába kalandozunk, ahol külön műfajt szentelnek a meleg szerelemnek. A műfajt összefoglaló néven yaoinak szokták nevezni, de érdemes különbontani az erotikus tartalmú yaoikat (18+) , és az erotikus tartalom nélküli (16+) sónen-aiakat. Ezekből nagyon kevés jelent meg magyar fordításban, ami megjelent, azokból szinte általános készlethiány van a boltokban, így nekem sincs saját példányom belőlük. Most  az egyik barátnőmtől kölcsönkapott mangáról hoztam ajánlót:

vazlatok.jpg

A könyvben egy fősztori és három hozzá kapcsolódó melléktörténet található:

A fő történetben megismerkedünk Nagival, aki transzvesztitaként dolgozik, és a nővé operálására gyűjt, emellett másodállásban modellkedik egy képzőművészeti iskolában. A modellkedés alatt észreveszi, hogy egy diák, Kaji sokkal intenzívebben figyel rá, mint a többiek, és elkezd agyalni a dolgon. 

A következő három történet egy egyrészes és egy kétrészes történetből áll, amelyekben a szereplők első szerelmét nézhetjük végig. Kaji egy legjobb barátságból induló vonzódást kap, ahogy Nagi is, ám az ő története valahogy sokkal megéltebbnek vagy tudatosabbnak tűnik. Nagi történetében hatalmas szimbolikája lesz a hullócsillagnak és a kívánságoknak, amely a kedvenc történetem egyértelműen mind közül. Megmutatja, hogy 

az első szerelmem kicsit nevetséges és kicsit szomorú… …de nagyon kedves nekem. Mindig is őrizni fogom.

A Vázlatok végtelenül aranyos történetek, amelyekből kitűnik, hogy mennyire nehezen ismerkedünk mi melegek, és hogy bennünk emberekben mennyi kérdés fogalmazódik meg nap mint nap. Emellett rettenetesen viccesen szembesít szinte minden második oldalon a gátlásainkkal, elvárásainkkal, elképzeléseinkkel. Egyszerű a cselekménysor, de hihetetlenül őszinte, ami meg is vett kilóra.

Az első szerelem történetek megmutatják, hogy mennyire tehetetlenek vagyunk alapvetően a szerelem terén, amin hát az sem segít sokat, hogyha melegek vagyunk. Alapvetően nem túl biztató szövegek ezek, de kellenek ahhoz, hogy a fő történet úgy sikerüljön, ahogy. 🙂

A rajzok pedig csodálatosak: 

vazlatok1.jpg

vazlatok2.jpg

Kedvenc rész: 

Valójában szó szerint mindig vannak hullócsillagok. Nappal, éjjel és most is, ahogy beszélünk. Nem látod őket, de rengeteg van belőlük. Ki tudja, hány milliárd hullik egy nap. Azt akarom mondani, ha szeretnél valamit, akkor minden pillanatban kívánnod kell.

Ajánlom mindenkinek, aki ismerkedne a mangák világával, és valami könnyű, vicces szerelmes dolgot olvasna. 🙂

És ezzel ennyi is lettem volna mára. Ha bármilyen kérdésetek vagy megjegyzésetek van, keressetek bátran a komment szekcióban. Ha nem szeretnétek lemaradni a következő tartalmakról, kövessetek be a jobb felső sarokba kattintva, vagy az új facebook oldalon, ha pedig csak úgy általában érdekel, ki áll a blog mögött, less be hozzám instagramra, szintén jobb oldalt, a leírás doboz felett. 🙂

Holnap érkezik a #LMBT-t olvasunk sorozat negyedik része OlvaZsófival, és végül jön majd egy meglepetés kihívás a szünet kezdeteként csütörtökön.

Addig se feledjétek:

Könyvekkel a szivárványig!

Szilvió