Sziasztok,

a mai bejegyzésben egy év végén megjelent debütregényről fogok írni egy rövid, fülszövegszerű ajánlóban az értékelések előtt. Völgyi Anna első regényét általában nagyon szeretik, mert könnyen olvasható, mai, aktuális regény, amelyik érezhetően jelen van még akkor is, ha néha befigyel az elsőkötetes tapasztalatlanság, amit ügyesen old fel lelkesedésben. De mutatom, mi is ez:

covers_580453.jpgSára mindig is többre vágyott, mint amit a bristoli indiai étkezdében konyhai kisegítőként adni tudna a világnak. Úgy érzi,amikor a vőlegényével az Egyesült Királyságba költöztek, hogy kényelmesebb életet tudjanak élni, csupa kompromisszumot hozott. A folyamatos sikertelenségei egy pontján úgy dönt, hazautazik és szerencsét próbál. Rövidesen állást talál egy kis állami kórházban, a magyarországi valóság egyik kis centrumában, és lassan szerelemre ébred a tragikus sorsú, mégis erőtől duzzadó, sugárzó főnöke, Laura iránt.

A regény nagy részében a két szereplő közti barátság elmélyülését és Sára biszexualitására ébredését követhetjük nyomon a leghétköznapibb helyzeteken keresztül. Érzékeny leírását kapjuk a Sárában és környezetében is megütköző világoknak, és nyomoznunk kell egy az elfogult Sára gondolatain keresztül:

Vajon van-e remény arra, hogy az érzések bárhogyan is viszonzásra találnak?

Hamarosan érkezem róla az értékeléssel!

Addig se feledjétek:

Könyvekkel a szivárványig!

Szilvió