Sziasztok,

a ma hozott könyvben az egyik legkirályabb dolog, hogy nem feltétlenül igyekszik magát regényként beállítani, noha kétségtelenül az. Mégis érthetjük a távolságtartást: talán nem akarják magukat íróként definiálni, nincsenek sem a könyvnek, sem a szerzőknek vad szépirodalmi ambíciói, ez a könyv egy könyv, arról, amit a szerzők szórakoztatónak, kedvesnek, kiakasztónak vagy menőnek gondolnak, és mint egy ilyen könyv, jól működik. Az értékelés hamarosan érkezik, de előtte, tudjátok, egy rövid, ajánló jellegű alternatív fülszöveg:

Négy nő története, akik éppen lehettek volna muskétások is, mert önmagukat tanulják meghaladni ebben a regényben. Egy anya, a vidéki polgármester felesége, aki mindenben a tökéletest hajtja (láttunk már ilyet), és a három felnőtt lánya, akiket megbénítanak az anya elvárásai.
A család a legfiatalabb lány esküvőjére készül, nagy a boldogság, ám a konfliktusok már nem maradhatnak sokáig a szőnyeg alá söpörve. Dorka háromgyerekes anyaként épp a házasságáért küzd, Nusi a leszbikusságának felvállalása elől a munkájába menekül, Borinak pedig meg kell tanulnia, mit engedhet meg a férjének egy házasságban, és hol kell meghúznia a határait.

Az alig egy év alatt nagy sikert befutó Nem akarok beleszólni Instagram oldal készítői tudják, hogy mit gondol a vidéki és a pesti, a családos és a szingli, és látják, hogy a kommunikáció nem a legrosszabb dolog, ami emberek között történhet, de ők, ugye, nem akarnak beleszólni.

Hamarosan érkezem az értékeléssel, de addig se feledjétek:

Könyvekkel a szivárványig:

Szilvió