Sziasztok,

ma végre le tudtam ülni magammal, és össze tudtam szedni, hogy körülbelül mit tervezek 2018-ra, az első teljes évre, amit a blog szférában szeretnék tölteni, és be kell valljam, elsőre elég ijesztő volt ezzel a kihívással szembesülni, szóval ti se tekintsétek haditervnek, csak egy sorvezetőnek a legfontosabb dolgokról. 😉

bujek.JPG

Ma még olyan frissnek tűnik az a 11 hónapos élmény, hogy elindult a blog, de közben annyi minden történt, és most egy ennél hosszabb időre készülök. 😉 És készülök poszt ötletekkel, olvasási tervekkel programokkal, kihívásokkal és még sok izgalommal, és akkor még azokról a tartalmakról nem is beszélhetek, amik eddig nem jutottak eszembe.

Olvasások:

2018-at úgy képzelem, hogy ez lesz az az év, amikor leveszem a könyveimet a könyvespolcról, és elolvasom őket. Izgalmas könyvek várnak, amiket eddig nem olvastam, mert épp nem volt kedvem hozzájuk. Ezzel egyidőben szeretném kiolvasni az összes nálam lévő, eddig olvasatlan LMBT témájú könyvet, ami azért egy ideig tudna tartalmat szolgáltatni akkor is, ha nem mennék könyvtárba, vagy nem vennék újakat. 😉

Számokban: 70.png

Szeretnék 70 könyvet elolvasni:
15 db: Szépirodalmi kötelező olvasmányok egyetemre.
10 db: Kortárs szépirodalmi próza (versesköteteket sosem számítok olvasásnak, nem tudom, miért van ez így), amelyek között kiemelném, hogy szeretném az ismerőseim régóta, vagy kevésbé régóta tologatott, vagy esetleg friss megjelenésű könyveit elolvasni.
15 db: szórakoztató irodalom, csak úgy, mert erre jut időm a legkevésbé
20 db: LMBT könyv, szinte biztosan meg fogom ugrani.
10 db: Mindegyik kategóriát szeretném túllépni, ez a 10 ennek van fenntartva.

Szeretném, ha sikerülne ezek közül:

15 db-ot nem magyar vagy angol anyanyelvű szerző tollából (Erre vagyok a leginkább kíváncsi.);
10 db 2017-ben vagy 18-ban megjelent könyv, hogy a frissen megjelentek már ne kallódjanak, és
5 db-ot LMBT szerzőtől (Ez meglesz.) olvasni.

olvaso.gifBlogban:

Szeretném színesíteni az LMBT könyves tartalom palettát, ebből is hoztam néhányat, a teljesség igénye nélkül:

 • #LMBT-t olvasunk
  Több influenszerrel dolgozom most is, hogy majd új részekkel várhassalak titeket, szóval semmiképp ne felejtsétek el a formátumot. 😉
 • Listák
  Szeretek listákat írni, szeretek listákat olvasni, és szeretném, ha lennének ilyen tartalmak a blogon, de ennek a rendszere még kidolgozás alatt. De lesznek. 😉
 • Mesélős
  Szeretném, ha idén gyakrabban ragadnék klaviatúrát, és mesélném el, mi minden történt LMBT vagy olvasós téren velem, ami titeket is érdekelhet. Általában szeretitek ezt a tartalmat, remélem jövőre sem lesz ez másként.
 • Versek
  A szívemnek nagyon kedves téma a vers, és ebben a témában eddig egyedül Elizabeth Bishop jelent meg a blogon, na ez, idén megváltozik!

Konkrétan néhány terv:

 • Események, amikről biztosan olvashattok majd 2018-ban a blogomon:
  • Könyvfesztivál: Ide tervezek egy előtte utána bejegyzést, mert vannak terveim, (már most).
  • Budapest Pride: A médiafogyasztó hajlamos elfelejteni, hogy a Pride nem csak az egynapos vonulásról szól, hanem egy másfél hetes kulturális program, amiről idén szeretnék nektek beszámolni.
  • Love, Simon: (Annyira rossz a magyar címe [Szeretettel, Simon], hogy nem vagyok hajlandó azt használni.) Ez most furcsán hangozhat, de ha a kedvenc könyvemből adaptációt csinálnak, akkor azt várom a legjobban. Nyilván. 😀love_sy.jpg
 • Elolvasni a szivárványt!
  Molyon láttam egy kihívást, ami eléggé vonz: Olyan borítós könyveket olvasni, amelyen domináns a szivárvány valamelyik színe. Én ezt azzal megfejelném, de nem tudom, hogy fog-e majd sikerülni, hogy ezek mind LMBT könyvek legyenek. (A kék már megvan, hamarosan érkezik az értékelés róla. ;))
 • Dorian Grey!
  Oscar Wilde már-már klasszikus történetét legalább két változatban szeretném olvasni. Először is a Dunajcsik Mátyás által lefordított cenzúrázatlan Dorian Gray képmása című könyvet, ami már újraolvasás lesz, illetve szeretném, ha Will Self: Dorian című imitációját hozzáolvasnám, ami a klasszikus történetet új kontextusba helyezi, nem kicsit menőn:

Londonban vagyunk, a szexuális forradalom utáni, de még az AIDS-járvány előtti lázas, féktelen világban, egy új homoszexuális szubkultúra születésének idején. Henry Wotton, a kábítószerfüggő arisztokrata és barátja, Baz Hallward konceptualista művész 1981-ben ismerkedik meg Dorian Grayjel, egy tökéletes testű, még romlatlan fiatalemberrel. És mindketten rögtön beleszeretnek.

dgk.jpg

(és amúgy megjegyzem: zöld borító)

 • LMBT történeti hónap
  Az LMBT történeti hónap immáron 24. éve rendezik meg világszerte, és 5. alkalommal már hazánkban is, idén februárban. Ehhez a programsorozathoz szeretnék csatlakozni majd néhány tartalommal.
 • Blogszüli tartalmak
  És ha már február, februárban lesz az Egy meleg srác olvas blog egy éves, és ennek apropóján szeretnék néhány személyesebb LMBT vagy olvasós tartalmat írni. Mert ennyi idő után vagyunk olyanba’.
 • És még sok-sok-sok-sok-sok más…konyv.gif

A blogunk

Mindenképpen szeretnék idén több időt fektetni abba, hogy egy nagyobb követői bázist tudjak elérni, és valamennyire közösségként tudjunk működni, hogy olyan bejegyzéseket, tartalmakat tudjak nektek hozni, amelyekre ti is kíváncsiak vagytok. Ebben szeretném a segítségeteket is kérni: Ha van olyan tartalom, ami tetszik, vagy ami épp nem, vagy valamiről megvan a véleményetek, akkor írjátok meg bátran kommentben! Tegyetek ugyanígy, ha valamiről szívesen olvasnátok, vagy egy téma jobban érdekel! Illetve azt is szeretném kérni, hogy ha van olyan ismerősötök, barátotok (vagy akár ellenségetek), aki szerinted szívesen olvasná a blog tartalmait, ajánljátok neki a blogot, hogy még többen menjünk, egyre gyorsabban könyvekkel a szivárványig! 🙂

Ölelés: Szilvió