Sziasztok,

a mai bejegyzés egy rövidebb kis kiírni való lesz, annak kapcsán, hogy én sokszor, ha bemegyek egy antikváriumba vagy egy könyvesbolt akciós részlegére, akkor megbolondulok. És megveszek olyan könyveket, amik olcsók, de érdekesnek tűnnek épp az akkori hangulatom szerint. És csak az akkori hangulatom szerint.

kibeszelos2.JPG

Mármint hogy hazahozom őket, felrakom a polcra, és ha egy héten belül nem szedem le, akkor valószínűleg az idők végezetéig ott maradna, ha végtelen férőhely volna a polcomon. De szerencsére, bár nem mindig érzem így, nincs végtelen polcom. Sőt, most betelt, ami nem is lesz számotokra meglepő, ha majd befejeztem az októberi summát. Ennek kapcsán elkezdtem nézegetni, milyen ilyen könyvek vannak a polcomon, és hogy miért nem adományozom oda valakinak, hiszen többségük jó állapotú, legtöbbször egyszer sem olvasott.

Arra jutottam, hogy azért nem szeretném, mert érdekelnek. Egy nagyon picit. Tényleg szeretném tudni, hogy mi van bennük, és nem szeretném, hogy olvasatlanul továbbadjam őket. De kell a hely a polcon, így felkészülve az antikrisztusra, a második könyvet olvasom így. Hogy ha nem tetszik, majd továbbadom. Az első egy Vörös pöttyös könyv, amiről az antikváriumban azt hittem, hogy LMBT témájú, de aztán rájöttem, hogy nem, de már nem volt vissza út. De ez csak két hetet ált a polcon. A következő viszont elég régóta vendégeskedik nálam, és most azt olvasom, és könnyen lehet, hogy köszöni, marad.

covers_351287.jpg

Angyalosy Eszter és Baranyai Ákos könyve tipikusan olyan, amit impulzusvásárlóként betettem a kosaramba. És aztán kivettem, és nem olvastam el, mert magyar szerzős. Mert ifjúsági. Mert ketten írták. Mert nem is érdekel. Mert molyon 70%-on áll. Mert hatásvadász a címe. Mert a zenéről szól, meg a zenekarozásról, ami engem halálmódon nem érdekel.

De most, hogy betelt a polcom, levettem. Valóban magyar szerzős, és magyar környezetben játszik a sztárrá válással, de mégis érdekes tud lenni. Valóban egyszerű a nyelve, sőt néhol botlik is, van, hogy egy mondatból sokáig nem jön ki. De ezzel együtt nagyon meg tudtam szeretni. Nem lesz egy kedvenc olvasmányom, de talán marad a polcomon, mert jó hangulata van. Mert alapos, és mert jó olvasni. És majdnem kipakoltam, mert nem fogom sosem elolvasni. Ezt egy picit most nehezen viselem magamtól.

Szóval, most ezt fogom csinálni. A türelmetlenül kíváncsi vagyok rájuk könyvek közé bepakolom azokat, amik egyszer jó ötletnek tűntek. Mert könnyen lehet, hogy jó ténylegesen jó ötletek, jó könyvek, jó olvasmányok, csak már nem voltam nyitott rájuk. Ha meg nem, hát akkor lesz hely a polcomon. 🙂

Érdekel, ti mit gondoltok erről, hogy nektek vannak-e impulzusvásárlásaitok, és mit csináltok, ha nem akarjátok elolvasni őket, vagy hogy hogy gazdálkodtok a hellyel. Minden érdekel, amit idevágónak éreztek. 🙂

Én igyekszem érkezni a summával, de nem ígérek most időpontot, mert nem biztos, hogy tartani tudom, de facebookon igyekszem frissebben jelen lenni. 🙂 Ha nem szeretnél lemaradni a blog következő tartalmairól, kattints a jobb felső sarokban található követés gombra, ha háttértartalmak érdekelnek, keress facebookon. Instagramon pedig a bloggal kevésbé szorosan kapcsolódó, inkább a saját tartalmaimat találod!

Ne feledd a következő posztig:

Könyvekkel a szivárványig!

Szilvió