Sziasztok,

ma egy lassan a nagy értékelések előtt szokásossá váló rövid, ajánló jellegű bejegyzéssel érkezem, amiben most egy nagyon izgalmas, könyvhétre érkezett regényről fogok nektek mesélni. Laura Stevenson nagyon állat feminista és keményen politizáló, ugyanakkor végtelenül egyszerű vicces és olvasmányos regényéhez írtam ma fülszöveget.

covers_553810.jpgIzzy O’Neill egy igazi ribanc, és ebben a botránykönyvben követhetjük azokat a napokat, amikor ez mindenki számára nyilvánvalóvá vállt. Izzy egy kerti padon közösült egy republikánus szenátor fiával, amiről botrányos felvételek is készülnek. Kampányidőszakban.

Izzy egy munkásosztálybeli elárvult senki, akit a nagymamája nevel. Izzy határozott csaj, célokért hajtja magát, és egyre gyorsabban keveri magát olyan helyzetekbe, amikben már képtelenség jó lapot húzni. Az ő szexuális életén csámcsog az iskola, a politika, a sajtó, és ő ki akarja nevetni őket, mert semmi sem szent neki, és egyébként sem érti, hogy a szexuális túlfűtöttséget miért csak a kamasz fiú léthez társítja a társadalom.

Izzy végigblogolja az eseményeket, és ebből könyv is készül később, mert addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Az olvasó kezében tartott könyve ez a botránykönyv, és megtudjuk belőle, hogy nem oké az, ahogy a közélet és a média a kamasz lányokról beszél. Az minden, csak nem oké. Rohadtul nem oké.

Hamarosan érkezem róla az értékeléssel!

Addig se feledjétek:

Könyvekkel a szivárványig!

Szilvió